Calochortus

De naam Calochortus komt uit het Grieks. Kalos (mooi of sierlijk) en chortos (gras). Dit staat voor de grasachtige bladeren. Er zijn een zestigtal species en de laatste jaren steeds meer gecultiveerde vormen bekend. De species worden aangetroffen in grote delen van Californië (Noord-Amerika). Dat het aantal species groot is moge blijken uit de vele ’plaatselijke’ bijnamen, o.a.: ’Fairy Lantern’, ’Globe Lily’, ’Butterfly Tulip’, ’Star Tulip’, Cat’s Ears’ en ’Mariposa Tulip’. De naam waaronder wij de Calochortus in Nederland kennen, is: Vlindertulp. De bolletjes zijn eetbaar. Na de bloei deelt de bol zich; daarom zou het kunnen gebeuren dat ze het jaar erop volgend, weinig of geen bloemen geeft. Plant de Calochortus niet te vroeg in de herfst op een doorlatende grond.

Calochortus

Actieve filters

Calochortus 'Cupido'
. Te bestellen vanaf augustus 2019
Vlindertulp. De naam Calochortus komt uit het Grieks. Kalos (mooi of sierlijk) en chortos (gras). Dit staat voor de grasachtige bladeren. Er zijn een zestigtal species bekend, deze worden aangetroffen in grote delen van Californië. De bolletjes...
€ 2,50
. Te bestellen vanaf augustus 2019
Calochortus -mix-
. Te bestellen vanaf augustus 2019
De Vlindertulp komt voor in grote delen van Californië. De bolletjes zijn eetbaar. Plant de Calochortus niet te vroeg in de herfst op een doorlatende grond. Het eenmalige aanbod is een uit zaad vermeerderde partij.
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 4,89
. Te bestellen vanaf augustus 2019