Categories

Filteren op

Baptisia

Nederlandse naam: Valse Indigo. Een schitterend plant die veel te weinig wordt toegepast in onze tuinen. Jammer! Baptisia is een lupine-achtrige plant uit N. Amerika. Het blad is iets grijzig groen en de vlinderachtige bloeiwijze is zeer mooi. Na de bloei verschijnen mooie blauwe zaadpeulen. planten in de zon. Leuk in combinatie met Aster divaricatus en Coreopsis. Makkelijke plant, heeft soms even nodig om aan te slaan. Tegenwoordig in zeer veel kleuren te koop.

Baptisia

Actieve filters

Baptisia 'Blue Towers'
Valse Indigo. Een prachtige selectie met lavendelblauwe bloemaren van wel 50 cm lengte. Mooie opgaande groeiwijze, bloei vaak al vanaf eind april.
€ 6,75

Op dit moment online niet beschikbaar

Baptisia 'Caroline Moonlight'
Fantastische plant. Mooi grijs groen loof met driedelig blad en een heel mooie licht gele, iets op lupine lijkende, bloemen. Geeft al zeer vroeg kleur aan de tuin, bloeit voordat de meeste andere vaste planten gaan bloeien.
€ 6,75

Op dit moment online niet beschikbaar

Baptisia 'Indigo Spires'
Valse Indigo. Schitterende, compact groeiende, goed vertakkende plant met blauwgroen loof waarboven de violetpurperen bloemaren verschijnen,. In het midden van de zomer ontstaat er vaak een nabloei.
€ 6,75

Op dit moment online niet beschikbaar

Baptisia 'Purple Smoke'
Valse Indigo. Dit is een krachtig groeiende Baptisia, met mooi grijsgroenig loof en een lichtblauwe lupineachtige bloeiwijze. Leuk te combineren met Hemerocallis en Achillea.
€ 4,75

Op dit moment online niet beschikbaar

Baptisia 'Solar Flare'
Valse Indigo. Een bijzondere kleur voor Baptisia: de bloempjes zijn citroengeel, er verschijnt een oranjegele gloed naarmate de bloei vordert. Blauwgroen loof een een vaasvormige groeiwijze. Tot 40 cm lange bloeiaren.
€ 6,75

Op dit moment online niet beschikbaar