Convallaria

Het welbekende lelietje-der-dalen. Bosplant. Bekende voorjaarsbloeier met heerlijk geurende, meestal wiite, bloempjes. Verwildert goed op beschaduwde plaatsen. Te gebruiken als bodembedekker, het liefst op een humusrijke grond. Na de bloei verschijnen rode besjes, mooi, maar wel giftig. Ook leuk om bosjes van te plukken.

Convallaria

Actieve filters

Convallaria majalis
. Levering planttijd sept-nov. 2021
Lelietje-der-dalen. Bosplant en goede bodembedekker met witte, welriekende bloemen.
€ 3,50

Op dit moment online niet beschikbaar

Convallaria majalis
Lelietje-der-dalen. Heerlijk geurende bloemen in mei. Voor verwildering. Geleverd worden plantkiemen, die vanaf het tweede jaar na aanplant goed bloeien.
€ 3,50
Convallaria majalis 'Bridal Choice'
De heerlijk geurende bloemen van deze selectie wordt voornamelijk gebruikt in de snijbloemproductie, veelal bruidswerk. Maar is voor in de border ook een opvallende verschijning vanwege de langere en forsere bloemtrossen.
Laatste items in voorraad
€ 4,95
Convallaria majalis 'Bridal Choice'
Heerlijk geurend gewasje voor in de tuin, maar ook leuk voor op een vaasje. Deze varieteit geeft langere bloempluimen dan de soort. Verwildert goed. Leuk voor in de schaduw, in combinatie met Geranium nododum en Brunnera.
€ 4,00

Op dit moment online niet beschikbaar

Convallaria majalis 'Hardwick Hall'
Een wat forsere vorm met diepgroen blad voorzien van een decoratieve, onregelmatig gevormde, crèmekleurige rand. Temidden van dit blad verschijnen de bloemsteeltjes met de vele heerlijk geurende belvormige bloemetjes.
€ 6,75
Convallaria majalis 'Prolificans'
Een Lelietje-der-dalen waarvan het door de vergroeiing van de heerlijk geurende bloemen lijkt alsof ze dubbel zijn, maar dat zijn ze niet. Een extra lang bloeiende selectie, bovendien rijkbloeiend.
€ 4,95
Convallaria majalis 'Rosea'
Het enige Lelietje-der-dalen waarvan de bloemetjes roze zijn. Deze kleur komt in de schaduw het best tot zijn recht, in de volle zon verbleken zij. Heerlijk geurend in de meimaand. Destijds door de laatste keizer van Duitsland Kaiser Wilhelm,...
€ 4,95