Categories

Filteren op

Echinacea

De zonnehoed, een plantengeslacht dat de laatste jaren enorm gegroeid is. Van oudsher bekend om hun medicinale eigenschappen. Tegenwoordig meer als sierplant toegepast. Fantastische kleuren en een prachtige bloemvorm die zich mooi laat combineren met grassen, Foeniculum, Phloxen, Crocosmia, Monarda etc. Trekt enorm veel vlinders en bijen. Echinacea houdt van een voedselrijke niet te natte grondsoort op een plekje in de zon. ook geschikt voor een prairie-tuin.Staat bij ons hoog op het lijstje favoriete vaste planten!

Echinacea

Actieve filters

Echinacea 'Eccentric ®'
Dubbel bloemig helder lichtend rood
€ 5,75
Echinacea 'Fatal Attraction'
Schitterende borderplant met een mooie donker purperroze bloeiwijze. Stevige plant, die houdt van een zonnige standplaats op een doorlatende grond.
€ 5,75
Echinacea 'Green Jewel'
Een bijzondere kleur Echinacea. Een groenig hart, dat tijden de bloei verkleurt naar iets purperroze en limoenkleurige bloemblaadjes. Mooie plant om mee te combineren op een zonnig plekje.
€ 6,75
Echinacea 'Hot Summer'
Super! Een mooie nieuwe introductie met bloemen die verkleuren van oranje naar rood. Leuk voor in een vurige border met Crocosmia en grassen. Lange bloei.
€ 5,75
Echinacea 'Summer Coctail'
Zoals de naam al zegt een exotisch gekleurde zonnehoed. De kleur verandert van zachtgeel, naar oranje en roze. Spectaculair voor in iedere tuin.
€ 5,75
Echinacea 'Sunrise'
Een prachtige plant met een krachtige groeiwijze. Mooie zachtgele bloemen. Verlangt een plekje in de zon op een doorlatende bodem.
€ 6,75
Echinacea 'Tiki Torch'
Prachtige goed vertakkende plant met zeer grote opvallende oranje bloemen. Fantastische plant voor vlinders en bijen en zeer mooi in combinatie met grassen en een subtiel zonnetje dat daar tussendoor schijnt.
€ 6,75
Echinacea 'Tomato Soup'
Warm tomaat-rood. Grote enkele rode bloemen. Lang bloeiend op een plek in de zon op een doorlatende bodem. Trekt veel vlinders en bijen.
€ 6,75
Echinacea 'Virgin'
Zonnehoed. Stevige, wat lagere witte cultivar. Aanvankelijk zijn de bloemen in het hart groen.
€ 6,75
Echinacea pallida
Zonnehoed, vorm waarbij de bloemblaadjes enigszinds afhangend zijn. Vlinder- en bijenplant.
€ 3,00
Echinacea purp. 'Magnus'
Zonnehoed, vorm met purperode bloemen. Vlinder- en bijenplant.
€ 2,50
Echinacea purpurea
Zonnehoed, purperroze bloemen met een bruin hart. Vlinder- en bijenplant.
€ 2,50
Echinacea purpurea 'Augustkönigin'
Zonnehoed, stevige selecvtie met groete bloemen. Vlinder- en bijenplant.
€ 5,75