Perilla nankinensis 'Atropurpurea Laciniata'
Perilla nankinensis 'Atropurpurea Laciniata'

Perilla nankinensis 'Atropurpurea Laciniata'

€ 1,89
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Eenjarig. Zeer aromatisch keukenkruid en een plant met een aparte sierwaarde in de tuin. Door het donkerpaarse ingesneden en licht gekroesde blad wordt Perilla ook wel zwarte netel genoemd. Wordt ook als spruitgroente gegeten: de kleine kiemplantjes worden door salades gemengd en als garnering gebruikt. Zaaien: Februari tot mei binnen voorzaaien in potjes. In mei en juni kan buiten gezaaid worden. Kiemt langzaam en onregelmatig. Keukengebruik: Perilla wordt onder de naam Shisho in Japanse (sushi) en oosterse gerechten gebruikt. Kleur geeft aparte accenten aan schotels. De paarse bladeren worden ook gebruikt om ingemaakte vruchten te kleuren. Geneeskrachtig: Tegen verkoudheid, buikpijn en bacteriële infecties. Bewaren: U kunt het blad aan de stengels drogen voor gebruik in de winter.

Datasheet

Eenjarig. Zeer aromatisch keukenkruid en een plant met een aparte sierwaarde in de tuin. Door het donkerpaarse ingesneden en licht gekroesde blad wordt Perilla ook wel zwarte netel genoemd. Wordt ook als spruitgroente gegeten: de kleine kiemplantjes worden door salades gemengd en als garnering gebruikt. Zaaien: Februari tot mei binnen voorzaaien in potjes. In mei en juni kan buiten gezaaid worden. Kiemt langzaam en onregelmatig. Keukengebruik: Perilla wordt onder de naam Shisho in Japanse (sushi) en oosterse gerechten gebruikt. Kleur geeft aparte accenten aan schotels. De paarse bladeren worden ook gebruikt om ingemaakte vruchten te kleuren. Geneeskrachtig: Tegen verkoudheid, buikpijn en bacteriële infecties. Bewaren: U kunt het blad aan de stengels drogen voor gebruik in de winter.
Kleur
bruin
Leveringsperiode
Levering direct
Plantafstand
25
Bloeitijd mnd
8-10
Hoogte cm
50