Categories

Filteren op

Polygonatum

Salomonszegel. Een zeer waardevolle bosplant met decoratief overhangende bloemstengels met daaraan allemaal hangende 'klokjes'. Verdraagt prima schaduw op het liefst een humusrijke bodem. Mooi in combinatie met varens, Hosta, Astilbe en Brunnera. Meestal een prachtig gele herfstverkleuring.

Polygonatum

Actieve filters

Polygonatum hookeri
Kleinste salomonszegel met paarse bloemen voor voorin de rotstuin. Groeit het beste vol in de zon. Blad in kringen tot 5 cm hoog. Op de juiste plaats een goede groeier.
€ 6,75
Polygonatum hybridum 'Striatum'
Een variëteit die in de schaduw goed opvalt door zijn bontgestreepte blad. Mooie blikvanger! sSerlijk overhangende fijne wittige bloempjes.
€ 4,75
Polygonatum multiflorum
Gewone salomonszegel voor halfschaduw in grotere tuinen. De stengels worden 70-90 cm hoog. Onder de stengels hangen veel witgroene bloemen. Bessen eerst groen en bij rijping zwart. Planten groeien sterk door.
€ 3,50
Polygonatum odoratum
Een heerlijk geurende salomonszegel. Makkelijke plant voor in de schaduwborder. Inheemse plant. Goed te combineren met winterharde varens en Brunnera.
€ 4,00
Polygonatum verticillatum
Kranssalomonzegel. Nog zelden voorkomend in Zuid-Limburg, vroeger ook in Midden-Drenthe. Het lijnvormige blad groeit in kransen van drie tot achts stuks bij elkaar. De groenwillte, klokvormige bloemen vormen trosjes (tot vier stuks). Voor...
€ 5,75
Smilacina racemosa
Valse Salomonszegel. Mooie bladplant met sierlijk overhangende bloempjes, die later veranderen in bessen, met een mooie donkerrode herfstkleur. Geschikt voor in de schgaduwtuin. Heeft soms enige tijd nodig om zich te ontwikkelen.
€ 4,75