Keukenkruiden

Biologische zaden van de bolster


WAT U MOET WETEN OVER HET KWEKEN VAN KRUIDEN

Kruiden verbouwen hoeft niet lastig te zijn, maar u moet er wel een aantal dingen over weten. Kruiden zijn bijna allemaal lichtkiemers. Dit houdt onder andere in dat ze, na te zijn gezaaid, slechts met een kleine hoeveelheid fijne aarde moeten worden bedekt. Let erop dat de kiemen niet uitdrogen, maar geef ze ook zeker niet teveel water.

Verschillende van de te kweken kruiden kunnen gedroogd worden. Dit doet u bij voorkeur op een donkere, droge plek die wel goed geventileerd moet zijn. Wilt u bloemen drogen? Doe dit dan op dezelfde manier. Bloemen verliezen namelijk hun geur en kleur als ze niet op een donkere plek worden gedroogd. Meerjarige kruiden dient u over het algemeen niet langer dan vier jaar op dezelfde plaats te laten staan. Het is zeker mogelijk om ze tussentijds te verplanten, maar zorg er dan wel voor dat dit gebeurt in de herfst of in het vroege voorjaar. Heeft u te maken met strenge vorst? Dan is het wenselijk om de wat gevoeligere kruidensoorten met wat blad of stro te beschermen. Snoei heesterachtige kruiden ieder voorjaar een stukje terug.

Keukenkruiden

Actieve filters

Basilicum, Ocimum basilicum 'Genovese'
Certificering: EKO. Basilicum Genoveser heeft groen blad en weinig schotgevoelig. Sterk geurend kruid met middelgrote bladeren. Houdt van warmte. Telen op zonnig, beschut plekje of onder glas. Ideale variëteit voor pesto. Blaadjes plukken voor...
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 2,39
Momenteel niet bestelbaar
Basilicum, Ocimum basilicum 'Thais'
Thaise basilicum heeft een zoete basilicumsmaak met een vleugje anijs. De plant heeft een donker-violette stengel en mooie roze-lila bloemen. Dit kruid kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt in verschillende gerechten. Het is een lichtkiemer,...
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 2,39
Momenteel niet bestelbaar
Bieslook fijn, Allium schoenoprasum
Certificering: EKO. Bieslook Fijn is een veel gebruikt kruid in rauwkost en diverse gerechten. Het tweede jaar gaan de plantjes zich sterk uitbreiden. Groeit steeds weer uit als er van wordt gesneden. Geschikt voor teelt in potten. Meerjarige...
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 2,39
Momenteel niet bestelbaar
Dille, Anethum graveolens
Certificering: EKO. Dille is een eenjarig, heerlijk geurend kruid. De zaden worden o.a. gebruikt bij het maken van zuurkool en het inleggen van augurken. De verse plantdelen en onrijpe bloemschermen kunnen worden gebruikt in o.a. visgerechten....
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 2,39
Momenteel niet bestelbaar
Komkommerkruid, Borago officinalis
Een andere naam voor komkommerkruid is borage of bernagie. Het komkommerachtig smakende blad wordt gebruikt in rauwkost of gestoofd, het werkt kalmerend. De bloempjes zijn eetbaar en worden wel gebruikt als garnering, ook versuikerd....
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 2,39
Momenteel niet bestelbaar
Koriander, Coriandrum sativum
Certificering: EKO. Koriander is een sterk geurend kruid. Zowel de jonge blaadjes als de zaden worden gebruikt. De sterk geurende zaden van de Koriander oogsten als ze bruin worden, meestal in september. Het zaad goed nadrogen. Gebruik in diverse...
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 2,39
Momenteel niet bestelbaar
Lavas, Levisticum officinale
Lavas is ookwel bekend als de 'maggiplant', gebruik onder andere in soep. Lavas kan enige schaduw goed verdragen. Lavas is een meerjarig kruid. Hoogte tot ruim 2 meter. Zaaien van maart tot juni, bij voorkeur op een vochtige plek. Later...
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 2,39
Momenteel niet bestelbaar
Peterselie, Petroselinum crispum var. crispum 'Moskrul 2´
Certificering: EKO. Peterselie Moskrul 2 heeft fraai gekroesde blad. Het blad is geschikt voor een mooie 'garnering', zowel op het bord als in de tuin. Kruid om vlak voor de maaltijd even van te plukken. Peterselie Moskrul 2 is een eenjarig...
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 2,39
Momenteel niet bestelbaar
Peterselie, Petroselinum crispum var. naepolitanum 'Gigante d'Italia'
Certificering: EKO. Peterselie Gigante 'd Italia is sterker van smaak dan krulpeterselie. Bevordert de spijsvertering. Kruid om vlak voor de maaltijd even van te plukken. Gebruikt in vele gerechten, o.a. soep en wortelen, ook voor garnering....
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 2,39
Momenteel niet bestelbaar
Salie, Salvia officinalis
Een echte Bijenverleider. Salie is een keuken- en heelkruid. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd worden gebruikt. Goed tegen keelpijn en bekend als slaapmiddel (saliemelk). Salie wordt ongeveer 50 cm hoog. Bloeit vanaf het tweede jaar...
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 2,39
Momenteel niet bestelbaar
Snijselderij, Apium graveolens var. secalinum 'Gewone Snij'
Certificering: EKO. Snijselderij is een veel gebruikt keukenkruid. Dit ras heeft weliswaar wat grover blad, maar is veel minder gevoelig voor bladvlekkenziekte. Snijselderij verdraagt schaduw en kan meermalen gesneden worden. Eenjarig, hoogte...
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 2,39
Momenteel niet bestelbaar