Nieuwe EU-BTW-Richtlijnen: Vanwege nieuwe EU-btw-richtlijnen moet het btw-tarief van het land van bestemming berekend worden. Bestelt u vanuit buiten Nederland dan heeft dit gevolg op de hoogte van de totaalprijs van uw bestelling.

Filteren op

Rhodoxis en Rhodohypoxis

-  Rapsterretjes (Latijnse naam 'x Rhodoxis') zijn ontstaan uit kruisingen van de al langer bekende roodsterretjes (Rhodohypoxis) en de verwante maar minder bekende geelsterretjes (Hypoxis). Het zijn planten met bolletjes ('rootstocks'), die 's winters in de eigen pot binnen (droog), vorstvrij en muizenvrij(!) bewaard worden. Vanaf begin maart kunnen de bolletjes verpot worden in een twee maal zo grote pot en/of verdeeld worden over meerdere potten. Vanaf eind april zorgen de bolletjes dan weer voor een nieuwe groei en bloei. Voor de sterretjes is het belangrijk dat tijdens de bloei voldoende water wordt gegeven en dat de uitgebloeide bloemen worden verwijdert. Bij een goede verzorging bloeien de x Rhodoxis planten maanden achter elkaar. De bolletjes van de rapsterretjes kunnen zich ieder jaar met gemak verdubbelen.

 -  Roodsterretjes (Rhodohypoxis) groeien van nature in Zuidelijk Afrika, waar ze op hoogten van 1000m tot 2300m  in beekdalen met een rotsachtige ondergrond groeien. In Nederland zijn roodsterretjes al meer dan 25 jaar op kwekerijen  bloeiend op  pot verkrijgbaar. De planten hebben kleine grasachtige bladeren en de bloemstelen zijn van 5 tot 15 cm lang. Ze bloeien met sterachtige bloemen in vele kleuren tussen wit en rood(paars) . De bloemblaadjes liggen in het midden van de bloem zo dicht op elkaar dat het lijkt of de bloem gesloten is (closed eye). Bloemorganen zoals meeldraden, stamper en vruchtbeginsel zijn dus verborgen in de bloem. Weer of geen weer, de roodsterretjes staan in mei, juni en juli met heldere kleuren te bloeien.

Rhodoxis en Rhodohypoxis

Actieve filters

Hypoxis angustifolia
Geelsterretje, bol net onder de grond planten in 3 liter pot, 20 cm hoog, sterke groeier met veel blad en doorbloei tot ver in de herfst, vermeerdert langzaam.
€ 3,75
Hypoxis longifolia
Geelsterretje, plant met veel groen blad, bloeit goed.
€ 7,25
Hypoxis setosa
Geelsterretje. Herkomst: Zuid-Afrika. Doorbloeiende species met ruw behaard blad en langere bloemstelen. Blijft één knol met elk jaar meer groeipunten. Vermeerderen via zaad.
€ 4,25
Hypoxis villosa
grote plant, lang bloeiend, vermeerdert langzaam.
€ 12,25
Rhodohypoxis 'Goya'
Dubbele roze bloemen, kleinere plant.
€ 2,50
Rhodohypoxis 'Lily Jean'
Het meest bekende dubbele roodsterretje met roze bloemen. Bloemhoogte op 7-10 cm. Goede groeier. In het begin met bloemen als roosjes. In de zomer kunnen de later openkomende bloemen iets samenknijpen.
€ 2,50
Rhodohypoxis baurii var. confecta
Rijkbloeiende plant die goed vermeerdert. Veel zachtroze bloemen op 10-15 cm hoogte.
€ 2,75
Rhodohypoxis millioides 'Beverly'
Mooie plant, rode bloemen, bloeit door, goed groeiend.
€ 2,75
Rhodohypoxis millioides 'Damask'
Kleinere milloides met roze-rode bloemen. Bloemhoogte op 12-15 cm. Plant groeit goed door.
Laatste items in voorraad
€ 2,50
Rhodohypoxis millioides -wit-
Witte bloemen, langer gewas, bloeit lang.
€ 3,00
Rhodoxis 'Aaltje'
Een kleiner sterretje met een lange bloei. Heeft heel veel kleinere roze bloempjes die bij zonnig weer opengaan. Groeit goed door. Na de bloei sluiten de bloemblaadjes zich. In het voorjaar de planten langzaam in bloei laten komen.
€ 3,00
Rhodoxis 'Aurora'
Sterke plant met grotere mooie witte (met roze) bloemen. Bloemhoogte op 12-15 cm. Bloeit door in de zomer. Plant vermeerdert goed.
€ 2,00
Rhodoxis 'Aya San'
Plant met grotere crèmewitte bloemen met een iets donkerder rand. Bloemhoogte op 10-12 cm. Goede plant met sterke bloemen. Bloeit 8-10 weken achtereen.
€ 2,25
Rhodoxis 'Bloodstone'
Kleinere plant met mooie rode bloemen. Bloemhoogte op een 6-10 cm. Bloeit mooi door in de zomer. Een goede groeier.
€ 2,50
Nieuw
Rhodoxis 'Dina'
Een grotere plant, wit-roze bloemen, goede groeier.
€ 3,75
Rhodoxis 'Fairy Kisses'
Rapsterretje. Goede groeier, veel mooie tweekleurige bloemen.
€ 3,00
Rhodoxis 'Fairy Snow' ®
Rapsterretje, rijkbloeiend met witte bloemen, groeit als R. Fairy Kisses
€ 3,00
Rhodoxis 'Fanny'
Rapsterretje, bollen 5 cm diep planten in 2 liter pot, 15-20 cm hoog, sterke groeier met grotere bloemen en doorbloei tot eind augustus, vermeerdert goed.
€ 2,75
Rhodoxis 'Hendrika'
Rapsterretje. Hogere plant, goed groeiend, per bloem 3 rode bloemblaadjes.
Laatste items in voorraad
€ 2,75
Rhodoxis 'Irene'
Rapsterretje. mooie plant, wit met iets roze bloemen, doorbloeiend
€ 2,50
Rhodoxis 'Jannie'
Een groter sterretje met veel lichtroze bloemen. Bloeit net boven het blad. Een groter plant die rijk bloeit en goed vermeerdert.
€ 2,50
Rhodoxis 'Jenny'
Rapsterretje, grotere plant, boerenbont roze bloemen, goede groeier.
€ 2,75
Nieuw
Rhodoxis 'Klazien'
Een selectie met grovere donkerroze bloemen.
€ 3,25
Rhodoxis 'Little Pink Pet'
Rapsterretje. Lagere plant met veel zachtroze bloemen. Bloemhoogte op een 8-12 cm. Bloeit door in de zomer.
€ 2,75
Rhodoxis 'Maartje'
Veel kleine bloemen, lichtroze, doorbloeiend.
€ 2,75
Rhodoxis 'Mrs. Betsy'
Eén van de sterkst groeiende x Rhodoxis. Met mooie grote rode bloemen en gele meeldraden in het midden van de bloem. Begint iets later te bloeien. Goede groeier.
€ 2,75
Rhodoxis 'Naatje'
Rapsterretje met aparte bloemen, goede groeier.
€ 2,50
Rhodoxis 'Nina'
Kleiner sterretje met opvallende bloemen. De binnenste 3 bloemblaadjes zijn kleiner dan de buitenste. Geeft zeer veel bloemen. Het blad blijft in de zomer doorgroeien.
€ 2,50
Rhodoxis 'Otterlo Ruby'
Rapsterretje. Grotere plant met donkerroze bloemen. Kruising van x Rhodoxis ‘HF Pink’ en Rhodohypoxis m. ‘Claret’. Bloemhoogte op 15-23 cm. Bloeit door in de zomer. Vermeerdert goed.
€ 2,75
Rhodoxis 'Ruby Giant'
Engelse x Rhodoxis met veel grote ruby bloemen. Mooie bloemvorm op 13-18 cm hoogte. Vermeerdert heel goed.
€ 2,50
Rhodoxis 'Sandra'
Rapsterretje. kleinere plant, veel kleinere roze bloemen.
€ 2,75
Rhodoxis 'Sandy'
Sterretje dat het dichtst bij een geelsterretje staat: plantopbouw, bolvorming, het harige blad, opbouw bloemstengels en lange bloeitijd zijn bijna gelijk. De bloemkleur en het centrum van de bloem zijn duidelijk anders dan bij Hypoxis. Groeit...
€ 3,00
Rhodoxis 'Sarah'
Zaailing uit Rhodoxis 'Hebron Farm Red Eye'. Bloemen met een groter oog en roze uiteinden van de bloemblaadjes. Bloeit door en vermeerdert goed.
€ 3,25
Nieuw
Rhodoxis 'Trien'
Grotere plant met grote roze bloemen.
€ 3,25
Nieuw
Rhodoxis 'Truus'
Mooie grote roze bloemen.
€ 3,75
Rhodoxis 'White Sandy'
Terugkruising met Hypoxis, lossere groei en bloei. Doorbloeeind.
€ 4,75