Nijssen Tuin & Bulbs Heemstede

 

Van start tot heden

Nijssen Tuin & Bulbs Heemstede is een plantencentrum en postorderbedrijf dat zijn oorsprong vindt in het midden van de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen nog onder de naam Tuincentrum Peter C. Nijssen. In die tijd besloot Peter Nijssen samen met zijn vrouw Annette om voor zichzelf te gaan beginnen. In de loop der jaren ontwikkelt het bedrijf zich tot een plantencentrum en postorderbedrijf dat gespecialiseerd is in bijzondere en zeldzame bol-en knolgewassen. Na het overlijden van Peter Nijssen hebben wij (zoon Gert-Pieter en zijn vrouw Ineke) beide bedrijven overgenomen.

Sinds 2015 is de naam van de bedrijven veranderd in Nijssen Tuin & Bulbs Heemstede. Een nieuwe frisse uitstraling. Met een totaal vernieuwde website, waar alle bolgewassen en een groot assortiment vaste planten, Clematis en allerlei tuinbenodigdheden online te koop worden aangeboden.

 

Sortiment

Het aanbod van beide bedrijven bestaat niet meer alleen uit het reguliere sortiment, maar vooral ook uit exclusieve en zeldzame soorten. In de jaarlijks uitkomende bloembollencatalogus zijn meer dan 750 variëteiten opgenomen, verspreid over tientallen verschillende soorten en species. Bijzondere Rembrandttulpen van de Hortus Bulborum, herfstbloeiende Krokussen, Engelse sneeuwklokjes, gigantische alliums en zoveel moois meer. Zelf kweken doen we bijna niet meer, een aantal soorten worden op contractbasis voor ons gekweekt. Vele andere soorten worden ingekocht bij specialisten.

Een behoorlijk deel van het assortiment is afkomstig van kwekers uit Engeland, Frankrijk, Letland en zelfs Litouwen.

Op het plantencentrum in Heemstede is een aanzienlijke collectie vaste planten, Clematissen, heesters, rozen, zadenen naar gelang het jaargetij een uitgebreid assortiment bloembollen en éenjarigen te aanschouwen.

Duurzaam

De laatste jaren is de kijk op onze leef-en woonomgeving erg veranderd, er wordt steeds
meer rekening gehouden met milieu. Ook wij proberen hier ons steentje aan bij te dragen.

Wij gebruiken geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen meer, waardoor we
beter verantwoord omgaan met onze natuurlijke omgeving en gebruiken zoveel mogelijk
regenwater om te besproeien.

Ook het aanbod in biologisch gekweekte producten neemt toe; kruidenplanten
en zaden van de Bolster hebben wij op dit moment in ons assortiment.

 

Genieten

Graag zien we dat u tevreden bent met onze producten en het volgende bloeiseizoen
weer volop kunt genieten van een uitbundige kleuren-en bloemenpracht in uw tuin terras of balkon.
Hiervoor doen we onze uiterste best door kwaliteit, service en aandacht hoog in het vaandel
te hebben staan, op ons plantencentrum in Heemstede en bij het postorderbedrijf.