Nijssen Tuin & Bulbs Heemstede

 

Passie voor tuin en natuur

Het is voorjaar en we lopen met ons gezin op Keukenhof. We genieten van alles wat er bloeit in het mooiste lentepark van de wereld. Soms valt ons iets nieuws op dat we niet kennen. Dat is mooi, dat is bijzonder, dat is misschien iets voor ons bedrijf. Ook de kinderen kijken mee. Het is die passie voor bloembollen, vaste planten en al die andere siergewassen die kleur brengen in huis en tuin die bij Nijssen Tuin & Bulbs Heemstede in de genen zit. 

Dat begon al in de jaren zeventig, toen Peter en Annette Nijssen een tuincentrum in Heemstede startten. Later kwam daar een postorderbedrijf bij waar liefhebbers een uitgelezen sortiment bijzondere en zeldzame bol- en knolgewassen konden kopen. 

Na het overlijden van Peter zetten Gert-Pieter en Ineke beide bedrijven voort. 

Sinds 2015 heet ons bedrijf in Nijssen Tuin & Bulbs Heemstede. In het tuincentrum is jaarrond een breed sortiment tuinplanten te koop in een bijzonder sortiment en van goede kwaliteit. 

Vanuit onze locatie in Hillegom vindt de verzending plaats van de bloembollen en -knollen. We beschikken daar over voldoende ruimte om de vele bijzondere gewassen op de juiste manier te bewaren. 

Inmiddels is de derde generatie ook gepassioneerd geraakt door het vele moois dat we via ons tuincentrum en de catalogus verhandelen. Waar dat kan, helpen ze graag mee op het bedrijf. Net als wij, kijken zij altijd weer uit naar het voorjaar.

 

Sortiment

In de jaarlijks uitkomende bloembollencatalogus zijn meer dan 750 variëteiten opgenomen, verspreid over tientallen verschillende soorten en species. Bijzondere Rembrandttulpen van de Hortus Bulborum, herfstbloeiende krokussen, Engelse sneeuwklokjes, gigantische alliums en zoveel moois meer. Zelf kweken doen we niet meer, een aantal soorten wordt op contractbasis voor ons gekweekt. Vele andere soorten worden ingekocht bij specialisten.

Dank zij een groot internationaal netwerk kunnen we jaarlijks specialiteiten aanbieden van kwekers uit Engeland, Frankrijk, Letland en zelfs Litouwen.

Op het plantencentrum in Heemstede is een aanzienlijke collectie vaste planten, Clematissen, heesters, rozen, zaden en naar gelang het jaargetij een uitgebreid assortiment bloembollen en eenjarigen te aanschouwen.

Duurzaam

De kijk op onze leef-en woonomgeving is veranderd. Voor steeds meer mensen is het milieu belangrijk om rekening mee te houden. Ook wij proberen hier ons steentje aan bij te dragen.

Wij gebruiken geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen meer, waardoor we

beter verantwoord omgaan met onze natuurlijke omgeving en gebruiken zoveel mogelijk

regenwater om te besproeien.

Ook het aanbod in biologisch gekweekte producten neemt toe: kruidenplanten

en zaden van de Bolster hebben wij op dit moment in ons assortiment. Ook in de najaarscatalogus neemt het aanbod duurzaam geteelde bollen jaarlijks toe. Dit geldt ook voor die bolgewassen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinder. Meer over duurzaamheid vindt u op deze website door te klikken op Bloembollen en milieu.

 

Genieten

Graag zien we dat u tevreden bent met onze producten en het volgende bloeiseizoen
weer volop kunt genieten van een uitbundige kleuren-en bloemenpracht in uw tuin terras of balkon.
Hiervoor doen we onze uiterste best door kwaliteit, service en aandacht hoog in het vaandel
te hebben staan, op ons plantencentrum in Heemstede en bij het postorderbedrijf.