Waarom wordt het uitleveren van uw bestelling in verzendperiodes ingedeeld?

Het is al mogelijk om bloembollen te bestellen vanaf juni. Bloembollen zijn pas vanaf eind augustus beschikbaar, sommige, zoals Eremurus en Hippeastrum worden nog later geoogst. Het is logistiek niet mogelijk om alle bestellingen uit de voorverkoopperiode (juni-augustus) in enkele weken uit te leveren. Daarnaast ontvangen wij in de periode vanaf september ook continue bestellingen.

Pas op de dag van verzending wordt uw order door ons met zorg samengesteld. De bollen liggen niet voorverpakt in een magazijn, maar worden onder de juiste omstandigheden bewaard in gaasbakken. De verpakkingen voor uw bestelling zijn gepersonaliseerd en worden met de hand gevuld. Wellicht arbeidsintensiever, maar hierdoor is er beter zicht op de kwaliteit.

Om u duidelijkheid te geven wanneer u uw bestelling kunt verwachten, worden de orders ingedeeld in verzendblokken.

 

Wanneer plant je bloembollen?

De beste planttijd voor bloembollen breekt aan als de temperatuur van de bodem daalt. Dit vindt plaats vanaf oktober, zodra de nachten kouder worden. In Noord-Europese landen is dat eerder dan in landen zoals Nederland, België en Frankrijk. Wanneer bloembollen bij een nog hoge bodemtemperatuur geplant worden, kan dat een slechte groei tot gevolg hebben. Het planten van bloembollen kan tot in december en onder milde omstandigheden zelfs tot eind december plaatsvinden.

Natuurlijk zijn er ook bloembollen die zo snel mogelijk na ontvangst geplant moeten worden. Tot het moment van uitleveren bewaren wij deze bollen onder de juiste condities, zodat er geen kwaliteitsverlies is tot het moment van verzenden. Op de verpakking wordt aangegeven dat deze bollen en knollen direct na ontvangst geplant moeten worden.

Bestellingen uit landen met een vroege winter worden eerder uitgeleverd dan bestellingen uit overige landen.

 

Uitzonderingen:

Bestelling die uitsluitend uit herfstbloeiende bolgewassen bestaan, worden met voorrang verwerkt.

Bestellingen die uitsluitend uit gereedschappen of andere tuinbenodigdheden bestaan worden direct verstuurd.

Bewaren van bloembollen tot het plantmoment:

Indien er op de verpakking van de bloembollen wordt aangegeven dat de bollen direct uitgepakt en geplant moeten worden, is dat omdat ze anders snel in kwaliteit achteruitgaan. Indien (weers)omstandigheden het direct planten niet mogelijk maken, kunt u deze bollen in gesloten verpakking bewaren in de groentelade van de koelkast.

Alle overige bloembollen dienen in geopende verpakking op kamertemperatuur droog bewaard te worden tot aan het plantmoment.