Nieuwe EU-BTW-Richtlijnen: Vanwege nieuwe EU-btw-richtlijnen moet het btw-tarief van het land van bestemming berekend worden. Bestelt u vanuit buiten Nederland dan heeft dit gevolg op de hoogte van de totaalprijs van uw bestelling.

Filteren op

Crocosmia

Behoort tot de familie van de Iridacea.

Herkomst: zuidoostelijke kustgebieden van Zuid-Afrika. Uit het Latijn: 'krokus' (saffraan) en 'osme' (ruiken). De gedroogde bloemen, ondergedompeld in warm water, geuren sterk naar saffraan. Crocosmia behoort tot het geslacht Montbretia. Dit geslacht werd vernoemd naar monsieur Montbret, botanicus en leerling van Monsieur De Candolle, toegevoegd aan de Wetenschappelijke Staf van het expeditieleger, door Napoleon uitgezonden naar Egypte. In 1791, slechts 21 jaren oud, overleed monsieur Montbret in Caïro aan de pest. Montbretia's, zoals wij die nu kennen, zijn het resultaat van kruisingen tussen Crocosmia aurea en Crocosmia potsii, rond 1880 uitgevoerd door de bekende monsieur Lemoine (bekend van de pioenen).

De aangeboden Crocosmia worden duurzaam geteeld. Door een ruime wisselteelt en mileubewust om te gaan met gewasbeschermingsmiddelen voldoet de kweker aan de hoogste eisen van het Milieu Programma Sierteelt: MPS met classificatie: A.

Crocosmia's produceren verschillende bloemen per steel en hebben zwaardvormige bladeren. Wanneer ze in de herfst geplant worden, is het belangrijk dat ze het eerste jaar bedekt worden. Na een jaar zijn ze winterhard. Crocosmia's zijn erg goede borderplanten waar zij opvallen door hun kleur. 

Crocosmia

Actieve filters

Crocosmia 'Anna Marie'
Rijkbloeiende Crocosmia met donkerrode grote bloemen in rechtopstaande aren. Goede snijbloem.
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 3,50
Uitverkocht
Crocosmia 'Carmine Brilliant'
Kleinbloemige, wat vroegere Crocosmia. Bloemen in rechte aren, prima als snijbloem te gebruiken en mooie bessen na de bloei.
€ 3,00
Crocosmia 'Columbus'
Grootbloemig, mooi oranjegeel in knopstadium, snijbloem rechte aren.
€ 4,00
Crocosmia 'Emily Mckenzie'
Crocosmia komt voor in de zuidoostelijke kustgebieden van Zuid-Afrika. De gedroogde bloemen, ondergedompeld in water, geuren sterk naar saffraan. Bekend onder de naam Montbretia. De oranjegele bloemen, voorzien van een rode blos staan in dikke...
€ 3,00
Crocosmia 'George Davison'
Crocosmia komt voor in de zuidoostelijke kustgebieden van Zuid-Afrika. De gedroogde bloemen, ondergedompeld in water, geuren sterk naar saffraan. Bekend onder de naam Montbretia. Een kleinbloemige zuivergele selectie, prima snijbloem.
€ 3,00
Crocosmia 'Lady Ann'
snijbloem, rechte aren, ook goede potplant
€ 4,00
Crocosmia 'Lucifer'
Crocosmia komt voor in de zuidoostelijke kustgebieden van Zuid-Afrika. De gedroogde bloemen, ondergedompeld in water, geuren sterk naar saffraan. Bekend onder de naam Montbretia. Dankbare rode selectie. Ook prima winterhard. In Ierland staan de...
€ 3,00
Crocosmia 'Suzanna'
rechte aren, snijbloem.
€ 3,75